OIRSCHOT/BILTHOVEN - Een 17-jarige jongen uit Oirschot is aangehouden op verdenking van het sturen van een dreigmail naar scholengemeenschap De Werkplaats in Bilthoven.


Dinsdagavond 31 mei 2022 ontving een aantal leerlingen van de scholengemeenschap aan de Kees Boekelaan in Bilthoven een dreigmail. Hierin werd een heftig dreigement geuit. De mail is vervolgens op diverse social-media kanalen gedeeld en opgepikt door verschillende media. De politie is naar aanleiding van de melding direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de mail. Op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente besloot de school de deuren op donderdag 2 en vrijdag 3 juni te sluiten.

Aanhouding

Uit het onderzoek kwam een 17-jarige jongen uit Oirschot naar voren. Hij is zaterdag 4 juni aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Uit niets is gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om de dreigementen uit te voeren. Het onderzoek naar de bedreiging is nog niet afgerond.

Met deze aanhouding is duidelijk geworden dat er geen bedreiging meer is voor de school en dus zal deze vanaf 7 juni weer open kunnen op basis van het advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente.