BUNSCHOTEN - Op dinsdag 14 december heeft de politie een verdachte gearresteerd voor illegale handel in medicatie. Het gaat hier om zware en verslavende geneesmiddelen, waartoe de verdachte niet gerechtigd was om daarin te handelen.

Het onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachte startte in het begin van dit jaar naar aanleiding van binnengekomen informatie over grootschalige handel in deze middelen en heeft geleid tot zijn arrestatie deze week. Het gaat hierbij om een 30–jarige inwoner van Bunschoten.

Direct na zijn aanhouding is de woning doorzocht en werden er naast illegale medicatie, ook exclusieve goederen, auto’s en geld in beslag genomen. Bij de doorzoeking is gebruik gemaakt van een geldhond en digitale en financiële specialisten.

Of er een relatie is met twee begin november aangehouden verdachten voor illegale handel in geneesmiddelen, zal in het onderzoek worden meegenomen.

Aanpak politie op ondermijning
Samen met lokale, regionale en internationale partners draagt de politie bij aan de bestrijding van ondermijning. We doen onderzoek naar criminele activiteiten en personen die daarbij betrokken zijn. We proberen het OM voldoende bewijs aan te leveren om criminelen succesvol te vervolgen en crimineel vermogen af te pakken. We verstoren criminele bedrijfsprocessen en delen informatie met collega’s en partners.

Geld is de drijfveer van bijna elke vorm van criminaliteit. Bovendien kunnen criminele netwerken alleen actief blijven als zij (internationale) geldstromen opzetten die ondergronds of op een verhulde manier plaatsvinden, Daarom is het onderzoeken en het afbreken van die geldstromen een belangrijk onderdeel van de bestrijdingsstrategie van de politie bij zware en georganiseerde criminaliteit.

Burgerparticipatie
Maar we kunnen dit niet alleen. Bij de aanpak doen we steeds vaker een appèl op burgers om criminele activiteiten te melden. Iedereen kan hiermee te maken krijgen, het is dichterbij dan men denkt. De hulp van burgers en ondernemers is hard nodig in de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit want: ‘Veiligheid is van ons allemaal.’

Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.