UTRECHT - Op maandag 11 oktober vond in de Ceramstraat in Utrecht een babbeltruc plaats. Dankzij oplettende personen in de omgeving van de woning is er een 25-jarige man opgepakt afkomstig uit Nieuwegein. De politie doet onderzoek naar een tweede verdachte en vermoedt dat de mannen meer babbeltrucs hebben gepleegd met dezelfde werkwijze. Om die reden is de oproep aan mensen die onlangs met dezelfde smoes zijn benaderd, om zich te melden bij de politie in Utrecht.

Bij verschillende huizen door heel Utrecht werd aangebeld met dezelfde smoes. De politie heeft tot nu toe zeven aangiften hierover opgenomen. Meerdere mensen zijn slachtoffer geworden van mannen die aan de deur kwamen en vertelden dat zij meteropnemers zijn van waterstanden. Helaas werden de meeste bewoners na het bezoek van de ‘monteur’ beroofd van waardevolle spullen.

De afgelopen tijd zijn er meerdere aangiftes binnengekomen van deze babbeltruc. Bent u hier ook slachtoffer van geworden of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via tel. 0900-8844.