LEERDAM - Na intensief onderzoek van de recherche naar verdovende middelen is dinsdagmorgen een 56-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij wordt verdacht van grootschalige productie, handel en transport van (synthetische) drugs, voornamelijk ketamine en cocaïne.


Een arrestatieteam van de politie hield de man in alle vroegte aan in de woning aan de Fonteinstraat in Leerdam. Tegelijkertijd vonden doorzoekingen plaats in een appartement met daaronder bedrijfsruimtes, eveneens in de Fonteinstraat. Bij deze speurtocht is onder meer een drugshond ingezet. De panden liggen in het centrum van de stad. Er is een hoeveelheid drugs, grondstoffen om drugs te maken en een groot aantal telefoons aangetroffen.

Er vindt nog financieel onderzoek plaats

De politie had de verdachte al sinds 2020 op de korrel sinds de ontsleutelde Encro en Sky berichtgeving. Duizenden chatberichten zijn onderzocht en geanalyseerd. Daaruit ontstond de verdenking dat de verdachte zich bezig hield met de grootschalige productie van ketamine en handel en transport van ketamine en vermoedelijk ook cocaïne

‘Uit de analyse van de duizenden chatberichten lukte het de verdachte te identificeren als gebruiker in beide berichtenservers. Hij wordt verdacht van het produceren van ketamine, het verhandelen van drugs en regelen van de transporten’, vertelt een betrokken rechercheur van de districtsrecherche in Maarssen.

Buurtbewoners maakten melding bij de wijkagent van het ontbreken van handel en wandel in de bedrijfsruimtes. Er kwam nauwelijks klandizie. De politie wil met de aanhouding ook richting de buurtbewoners aangeven dat hun onrust serieus wordt genomen.