VLEUTEN - Op 1 oktober 2023 werd een 40-jarige vrouw op de Zuiderburcht in Vleuten bij haar keel gegrepen door een man. Dankzij een getuigenoproep op sociale media heeft de verdachte zich gemeld.

Het slachtoffer was omstreeks kwart voor negen 's avonds in haar auto onderweg naar de Zuiderburcht. Ze was onderweg om haar dochter op te halen. Vanaf de Moersbergen stak de vrouw de busbaan Vleuterweide over. Hierbij kruiste zij de Dassenburcht met de buiten de Burchten. Op de bestrating rechts van de vrouw staat een man met een kinderwagen. De vrouw heeft voorrang en rijdt vervolgens de parkeerplaats op aan de Zuiderburcht.

Als de vrouw haar auto uitstapt, ziet ze de man haastig zwaaien. Het leek erop alsof hij hulp nodig had. De vrouw loopt naar de man toe waarna hij direct vroeg of zij de bestuurster was van de Peugeot. De vrouw geeft daarop aan dat zij dat inderdaad was, waarna de man aangeeft door haar aangereden te zijn. Dit terwijl de vrouw helemaal de man niet had geraakt.

De verdachte grijpt direct naar de keel van de vrouw met zijn hand en knijpt voor enige tijd haar keel dicht.

Afgelopen 31 januari en 7 februari zijn beelden getoond op de sociale media en in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Naar aanleiding hiervan heeft een 46-jarige verdachte uit Vleuten zich gemeld.

Melden helpt

Meldingen en tips zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Daarom zijn de lezers van X en Facebook zo belangrijk, evenals de kijkers van lokale opsporingsprogrmamma's zoals Bureau Hengeveld. De informatie die wordt gemeld kan net dat ontbrekende puzzelstukje zijn waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Herken jij een verdachte of denk je iemand te herkennen? Meld het bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.