VEENENDAAL - Sinds woensdag 20 december van vorig jaar, is de 56-jarige Kees Achterberg vermist. We hebben aanvullende informatie en hopen dat u hierdoor misschien iets weet. Deel uw informatie zo snel mogelijk met de politie. Hoe klein het ook voor u lijkt te zijn.


Al gauw nadat Kees als vermist op is gegeven werd deze aangemerkt als een urgente vermissing. Dit heeft te maken met de medicatie die belangrijk is voor Kees, vanwege zijn progressieve vorm van epilepsie. Kees is voor het laatst gezien op dinsdag 19 december tussen 18:00u en 19:00u bij zijn woonadres op de Ghandistraat in Veenendaal. Kees heeft zich toen aanwezig gemeld bij zijn begeleiding. Deze begeleiding had hij nodig vanwege zijn medische gezondheid. De volgende ochtend op 20 december had Kees een afspraak in de ochtend. Hier verscheen hij echter niet.

Kees maakte veelal gebruik van dezelfde, voor hem bekende routes binnen Veenendaal. Hierdoor kende hij de stad dan ook op zijn duimpje; hij ging eigenlijk altijd goed voorbereid op pad. Op 19 december 2023 is hij omstreeks 12:00u voor het laatst gezien in het centrum van Veenendaal. Hij is vastgelegd op camerabeelden die hieronder te zien zijn.

Fiets
De fiets van Kees is, zoals op onderstaande afbeelding te zien is, een antraciet/grijze fiets van het merk Batavus. De fiets was ook voorzien van een enkele fietstas, zoals op onderstaande afbeelding.

Foto's van Kees
Kees zou nooit weggaan zonder zijn begeleiding daarover in kennis te stellen. Alleen op reis of met het openbaar vervoer deed hij niet en langs het water kwam Kees ook niet vaak. Omdat Veenendaal een vertrouwde plek voor hem was, kwam hij ook niet vaak verder dan buiten Veenendaal.

“Savonds was hij vaak in zijn woning te vinden. Kees ging voornamelijk met zijn fiets op pad.


We hopen met deze informatie mensen te bereiken die (mogelijk) meer weten over waar Kees zou kunnen zijn. Kijkt u nog eens goed naar de foto’s van hem. De foto met het gestreepte shirt is het meest representatief over hoe Kees eruit zou hebben gezien op het moment dat hij als vermist op is gegeven.

Help het onderzoek mee
Denkt u informatie te hebben? Deel die dan met de politie. Hoe klein u ook denkt dat uw informatie kan zijn, de politie wil het graag weten. Neem contact op door te bellen naar 0900-8844 of door onderstaand tipformulier te gebruiken. Heeft u informatie maar blijft u om wat voor reden dan ook liever anoniem? Bel dan gratis met 0800-7000 of online door hier te klikken. Help mee antwoorden te vinden in de vermissing naar Kees Achterberg.