WOERDEN - De politie heeft op donderdagavond 7 september in een bedrijfspand aan de Kuipersweg goederen aangetroffen die lijken te worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Het team Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) onderzoekt de spullen en het pand. Er is (nog) geen verdachte aangehouden.

Door een anonieme tip ging de politie het pand controleren. Een agent rook buiten het gebouw een sterke chemische geur en besloot daarom het team Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) in te zetten. De LFO is op dit moment alles aan het onderzoeken en zal daarna als dat nodig is alle spullen op een veilige manier afvoeren. Zodra meer bekend is, zal de politie daarover communiceren.

Gevaarlijke situaties

Bij de productie van drugs worden gevaarlijke stoffen gebruikt. Zij kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu en leiden tot explosies, gevolgd door brand. Daarnaast kan een locatie waar (grondstoffen voor) drugs worden opgeslagen of geproduceerd leiden tot meer crimineel verkeer in de buurt. Hierdoor wordt de buurt onveiliger.

Voorkom gevaar, meld vermoedens


Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties in uw omgeving te voorkomen, is uw hulp onmisbaar. Heeft u een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie bij u in de buurt? Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000, of bel met de politie via 0900-8844.