WOERDEN - Een 36-jarige man uit Nieuwerbrug aan de Rijn is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden waarvan twee voorwaardelijk, voor aanrandingen van vrouwen in Woerden in 2018.

Het Openbaar Ministerie had tijdens de inhoudelijke zitting op 31 juli dit jaar een gevangenisstraf van zes maanden geëist waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Omdat er onduidelijkheid was over het DNA-onderzoek heeft de rechtbank het NFI gevraagd om een aanvullend rapport ten aanzien van de bewijskracht van het DNA-spoor.

Dit rapport is twee weken geleden besproken en hieruit kwam naar voren dat de hypothese dat het spoor DNA bevat van de verdachte acht miljoen keer waarschijnlijker is dan de hypothese dat het spoor geen DNA van de verdachte bevat. Daarmee is het bewijs tegen de verdachte alleen maar sterker geworden, aldus de officier van justitie.

Op de zitting in juli betoogde de officier dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan vijf aanrandingen eind 2017, begin 2018. De incidenten vonden plaats in Woerden, op enkele kilometers afstand van het NS-station. De man reed in een auto en vroeg de vrouwen naar de weg. Zij zochten dit dan op op hun telefoon, de man vroeg om nadere uitleg, kwam heel dichtbij rijden of stapte uit en betastte de vrouwen. Ook toonde hij daarbij zijn ontblote geslachtsdeel, trok zich daarbij af of vroeg de vrouw in kwestie of ze hem wilde aftrekken.

Hiermee heeft de man stelselmatig inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de betrokken vrouwen en hen een gevoel van onveiligheid bezorgd. De rechtbank vond vier van de ten laste gelegde feiten bewezen en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk, met een lange proeftijd van drie jaar. De vordering van een van de slachtoffers werd toegewezen.