UTRECHT - Begin januari krijgt de politie een anonieme melding dat er in een appartement aan de Ebrodreef in Utrecht mogelijk een hennepkwekerij is gevestigd. Rond de woning zou regelmatig een hennepgeur hangen en er kwamen regelmatig mensen langs, die daar niet woonden.


Bewoners van een flat aan de Ebrodreef in Utrecht-Overvecht roken in januari een flinke hennepgeur. Ook zien ze regelmatig mensen in en uit lopen die niet thuishoren in de flat. Ze bellen de politie en als die gaat kijken, treffen agenten een hennepkwekerij aan met 155 planten en daarnaast een grote hoeveelheid henneptoppen.

De stroom die gebruikt wordt voor de kwekerij wordt illegaal afgetapt. Dit is gevaarlijk omdat het kan leiden tot kortsluiting en brand. De kwekerij is dus ook een gevaar voor de andere bewoners van de flat.

Camera in de woning
Agenten ontdekken dat er in de woning camera's hangen en zodoende heeft de politie vier verdachten letterlijk in beeld. De mannen zitten op de bank en kletsen wat met elkaar. De hennepkwekerij is op deze beelden niet te zien. De mannen staan duidelijk op de beelden, ook al is de kleur wat vertekend.

De huurder van de woning zegt niks te weten van een hennepkwekerij, hij had de woning onderverhuurd. Er is nog niemand aangehouden.

Kent u deze verdachten of weet u meer over de hennepkwekerij in een flat aan de Ebrodreef in de wijk Overvecht?
Geef het dan door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.