AMERSFOORT - Woensdag 3 maart rond 20.00 uur is een vrouw beroofd van haar tas op de Sint Annastraat in Amersfoort. De straatrover heeft vermoedelijk op de stadswal gewacht op een slachtoffer. We zoeken de dader en hebben uw hulp nodig.

De vrouw liep vanaf de Sint Annastraat in de richting van De Kamp (vlak bij rotonde de Stier op de Flierbeeksingel). Twintig meter voor de kruising met de Kamp zag ze een man met een oma-fiets op de stadswal staan die haar richting opkeek.

Toen ze hem passeerde, kwam hij met fiets naar beneden over het voetpad. Op dat moment liepen er twee wandelaars langs.

De vrouw vertrouwde het niet en klemde haar tas tegen zich aan. Vervolgens hoorde ze een fiets achter haar rijden en kreeg ze een harde klap op haar schouder waardoor ze haar evenwicht verloor. De man pakte haar handtas, rukte die los en fietste weg in de richting van Achter de Kamp. De vrouw schreeuwde om hulp en rende achter de verdachte aan. Op de kruising met Achter de Kamp zag ze twee mensen lopen. De dader verloor ze uit het oog.

Ze belde de politie en agenten kwamen direct te plaatse. Vanaochtend is een buurtonderzoek gehouden. Maar ook uw hulp kunnen we goed gebruiken!

Signalement
- man
- tenger postuur
- zwart gekleed met een grijze muts
- rechte rug en een slungelige houding op de fiets met breed hangende armen tijdens fietsen
- reed op een donkere oma-fiets zonder verlichting.

Getuigen gezocht
We komen graag in contact met een aantal getuigen die mogelijk meer hebben gezien. Dat gaat om twee wandelaars op de Sint Annastraat en twee mensen die op de kruising van Achter de Kamp en de Kamp stonden. Bent u dat geweest? Wilt u dan contact met ons opnemen? U heeft wellicht waardevolle informatie voor ons (ook al denkt u misschien nu van niet).

Het kan zijn dat er meer getuigen zijn geweest. Heeft u die avond iets gezien, of herkent u iemand aan de hand van het signalement? Neem dan contact met ons op. Ook als u in de buurt woont en camera’s aan uw huis heeft. Het kan het zijn dat u de verdachte heeft vastgelegd.

Contact opnemen
U kunt contact met ons opnemen op verschillende manieren.

- Via het onderstaand tipformulier
- Telefonisch via 0900 8844
- Via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000 als u liever anoniem reageert.