UTRECHT - Vrijdagochtend 12 februari heeft de politie een 28-jarige man uit Lunetten aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere mishandelingen van vrouwen in de zomer van 2020. Zijn handelingen zorgden voor veel bezorgdheid in de stad en een dringend advies om samen te fietsen in het gebied Hoograven-Lunetten.

De laatste mishandeling die in het politieonderzoek betrokken is, dateert van 26 september 2020, toen een vrouw werd mishandeld door een man in de wijk Lunetten. De politie hield er toen sterk rekening mee dat het om dezelfde dader ging die eerder vrouwen lastig viel in hetzelfde gebied. Deze gevallen van lastigvallen in dat gebied werden in hetzelfde rechercheonderzoek onderzocht.

De recherche heeft na zeer intensief onderzoek vrijdagochtend deze verdachte aangehouden en zoeking gedaan in drie panden In Utrecht. De man is direct overgebracht naar het cellencomplex in Houten. De slachtoffers zijn na de aanhouding allen geïnformeerd over de aanhouding.

Bezorgdheid
Met de aanhouding komt een einde aan een lange periode van bezorgdheid, vooral onder vrouwelijke fietsers en wandelaars, in het gebied Hoograven-Lunetten. Voor dit gebied is sinds de incidenten steeds een advies gegeven om samen te fietsen of wandelen en alert te zijn op verdacht gedrag. De politie is zichtbaar en niet-zichtbaar intensief aanwezig geweest in en om het gebied.

De politie dankt alle tipgevers en getuigen die informatie hebben gedeeld en kijkt terug op veel mooie initiatieven die ontstonden in de wijk om samen te fietsen en wandelen. Het concrete advies om samen te fietsen in dit gebied laten we na deze aanhouding los. Los hiervan is alert zijn altijd verstandig, en mag altijd 112 gebeld worden bij verdachte situaties.