ZEIST - De politie heeft op donderdag 17 december twee inwoners van Zeist aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Vestdijklaan.

Op maandagmiddag 14 december ontdekte de bewoonster van het pand aan de Vestdijklaan dat een raam was geforceerd en dat er inbrekers in de woning waren geweest. Er was gezocht in de woning en er bleken spullen te zijn verdwenen. Bij het onderzoek beschikte de recherche over camerabeelden die de verdachten in beeld brachten. Dit leidde tot een mogelijke verdenking van beide mannen bij de woninginbraak.

De verdachten, 19 en 21 jaar oud, werden vorige week donderdag aangehouden en verhoord. Hangende het onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij meerdere inbraken zijn zij vooralsnog in vrijheid gesteld. Zij blijven verdachten en moeten zich later verantwoorden bij de rechter.

Camerabeelden zijn belangrijk hulpmiddel
Bij een onderzoek naar een delict zijn camerabeelden altijd een belangrijk hulpmiddel voor een onderzoeksteam. Hebt u een beveiligingscamera aan het bedrijfspand of woning? Meld dit dan bij de politie. Als de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, kan zij sneller misdrijven oplossen. De politie kijkt na een misdrijf in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er op staat. Wij kijken dus niet live mee met uw camera’s, maar we inventariseren alleen waar deze hangen. De camera beveiligt dan niet alleen uw bezit, maar helpt tegelijkertijd de buurt veiliger te maken. U kunt uw camera(’s) aanmelden via www.politie.nl/cib of via de wijkagent.

Verdachte situatie? Meld het ons!
Juist in deze donkere dagen voor kerst is het van belang om alert te zijn op verdachte situaties. Ziet u een verdacht persoon rond de woning lopen of bent u getuige van een (poging) woninginbraak, bel dan