UTRECHT - Busbaan Dichterswijk gaat half november open. Na een jaar werkzaamheden aan de Van Zijstweg en Dr. M.A. Tellegenlaan rijden de bussen volgens planning dit najaar over de vernieuwde route, waarmee het HOV-netwerk tussen Utrecht Centraal en Vleuten gereed is. De Kanaalweg gaat wel later open dan gepland vanwege onvoorziene extra werkzaamheden. De onderdoorgang voor doorgaand fietsverkeer opent eind dit jaar, zo’n drie maanden later dan gepland. Het fietspad bovenlangs de Villa Jongerius volgt in het voorjaar.

Belangrijkste reden voor de latere openstelling van de Kanaalweg is dat extra maatregelen genomen moesten worden om belangrijke warmte- en gasleidingen te beschermen. Daarnaast is ervoor gekozen om de monumentale kademuren en bruggen van de Villa Jongerius geheel te herstellen. Deze stonden op instorten en worden direct aangepakt.

Nelson Mandelabrug

De bestaande Nelson Mandelabrug wordt uitgebreid met dekken aan beide kanten voor fietsers en voetgangers. Daarnaast is het brugdek verstevigd. De brug wordt begin oktober teruggeplaatst. De weg is daarom van vrijdag 2 oktober 10:00 uur tot maandag 5 oktober 6:30 uur afgesloten. Daarna volgen de laatste werkzaamheden aan fietspaden en rijbanen. Medio november moet alles klaar zijn. In de winter worden vervolgens nog 120 bomen en planten geplant.