UTRECHT - Van 13 mei tot en met 21 juni werkt de gemeente aan het kruispunt van ’t Goylaan met de Linschotensingel en de Scherpenburglaan. De kruising wordt makkelijker om over te steken voor fietsers en voetgangers. Daarnaast vervangt de gemeente de stoplichten door doseerlichten, waardoor de weg het verkeer beter kan verwerken. Tijdens deze werkzaamheden is ’t Goylaan richting ’t Goyplein afgesloten vanaf het voorrangsplein bij de Hooft Graaflandstraat.


Op dit moment ontstaan er vaak wachtrijen van auto's bij de stoplichten bij het kruispunt, wat vertraging veroorzaakt voor bussen. Fietsers en voetgangers moeten ook lang wachten bij de stoplichten. De nieuwe doseerlichten zorgen ervoor dat auto’s minder lang stilstaan en dat er genoeg ruimte is voor fietsers en voetgangers om veilig over te steken.

Warmtecamera

Bij de oversteekplaats voor voetgangers wordt een warmtecamera geplaatst. Deze camera herkent wachtende voetgangers door hun warmte. Als het wachten te lang duurt, zet de camera het doseerlicht voor auto’s op rood, zodat voetgangers genoeg tijd hebben om over te steken. Dit is vooral bedoeld voor mensen die wat meer tijd nodig hebben om over te steken, zoals ouderen of mensen met een beperking.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer richting ’t Goyplein en de Waterlinieweg omgeleid via Europalaan-Zuid en A12. Dit is nodig omdat de gemeente anders niet genoeg ruimte heeft om het werk veilig uit te voeren. Verkeer vanaf ’t Goyplein richting Hoograven kan wel doorrijden. Fietsers en voetgangers kunnen via de zuidkant van ’t Goylaan langs het werk reizen.