UTRECHT - De voorzitter van de Utrechtse veiligheidsregio, burgemeester Den Oudsten, heeft de Utrechtse horecagelegenheid Beers & Barrels aan de Veilinghaven donderdagavond beboet. Handhavers van de gemeente constateerden dat er teveel mensen aanwezig waren en de 1.5 meter afstand niet werd nageleefd. Ook is de voorzitter voornemens een dwangsom op te leggen, waarbij bij iedere volgende overtreding in deze zaak een boete volgt.


De betreffende horecagelegenheid had al eerder een waarschuwing gehad wegens het onvoldoende toezien op naleving van de anderhalve meter door de bezoekers.

Daarnaast is er in deze zaak vorige week een verjaardag gevierd, waarna deze week bij een aantal genodigden een coronabesmetting is vast gesteld. De GGDrU doet momenteel een contact onderzoek.

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het toezien op het naleven van de maatregelen. De gemeente liet vorige week in een brief aan de raad weten dat de afgelopen tijd is geconstateerd dat sommige horecazaken de regels van anderhalve meter onvoldoende in acht nemen. Er wordt daarom actief gehandhaafd op naleving van de noodverordening bij risicolocaties zoals de horeca.