UTRECHT - Er komen 14 nieuwe woningen aan de Hogenoord in Pijlsweerd. De bebouwing van Van Miltenburg bouwbedrijf wordt gesloopt om plaats te maken voor 8 betaalbare koopwoningen en 6 eengezinswoningen in de vrije sector. Dat staat in de zogeheten bouwenvelop die is door het college is vastgesteld en naar de gemeenteraad is gestuurd.

Het perceel is in eigendom van het bouwbedrijf. Door de groei van het bedrijf is de locatie te klein geworden en is gezocht naar een meer geschikte locatie. De nieuwe locatie is inmiddels gevonden; daarom staat het pand nu leeg.

Er komen 8 betaalbare koopwoningen en 6 eengezinswoningen in de vrije sector. Omdat in de buurt al veel sociale woningbouw is, wordt in dit plan gekozen voor meer woningen in het middensegment samen met duurdere koopwoningen. De woningen worden in eerste instantie aangeboden aan huurders van woningbouwcorporaties om de doorstroming van sociale huurwoning naar de betaalbare koopwoningen te stimuleren.

Wethouder Eelco Eerenberg, Ruimtelijke ontwikkeling: “Er is ruimte voor nieuwe woningen op deze plek en het is gelijk een mooie kans om de buurt te verbeteren voor omwonenden. Daarbij is het ook belangrijk om betaalbare koop toe te voegen in deze buurt met veel sociale woningbouw.”

De nieuw te bouwen woningen worden per auto bereikbaar via de Hogenoord. De Hogenoord wordt in de toekomst als fietsstraat waar de auto te gast is, ingericht. Daarnaast wordt de bestaande speelplek na participatie in de buurt heringericht met onder andere meer beplanting. Tussen de bebouwing komt een groen binnenterrein en parkeerplekken voor de woningen.