UTRECHT - Het college van burgemeester en wethouders wil ook de komende vijf jaar een impuls geven aan de Woonboulevard in Kanaleneiland. Dit kan via de wet op de Bedrijfsinvesteringszones (BIZ), waarbij gelden worden geïnd bij de betreffende ondernemers voor bijvoorbeeld de verbetering van de leefbaarheid, de kwaliteit van de omgeving, veiligheid en economische ontwikkeling van een bedrijven- of kantorengebied. Het college heeft hiervoor een voorstel gedaan aan de gemeenteraad, na het verzoek van bedrijfsvereniging Woonboulevard Utrecht om de huidige BIZ-regeling te verlengen.


Woonboulevard Utrecht ontwikkelde zich sinds de jaren tachtig van een bedrijventerrein tot een woonboulevard zoals die nu is. De woonboulevard is daarmee een van de oudste van Nederland”, vertelt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken). “De zestig detailhandelzaken voelen zich zeer betrokken bij het gebied en willen de kwaliteit verbeteren en moderniseren. Wij zien goede ontwikkelingen en willen deze positieve initiatieven blijven ondersteunen.”

Ondernemers hebben de afgelopen jaren onder meer hun panden opgeknapt, de uitstraling van het gebied werd verbeterd hangende bloembakken en bloemtorens op straat, de bewegwijzering is verbeterd en verkeerssituaties zijn veiliger gemaakt. In een nieuw Plan van Aanpak hebben ondernemers van de woonboulevard beschreven wat zij in de komende periode (2021-2025) willen doen. Zo hebben zij plannen om de uitstraling van het winkelgebied te verbeteren met bijvoorbeeld banieren, sfeerverlichting, bloembakken. Ook willen de ondernemers de bekendheid van Woonboulevard Utrecht verder ontwikkelen met marketingcommunicatie.