UTRECHT - Op vrijdag 11 november, de Dag van Sint Maarten, wordt Utrecht 900 jaar stadsrechten spectaculair afgesloten. Een slotfeest met een afwisselend dag- en avondprogramma voor jong en oud en veel gratis activiteiten. Alle Utrechters zijn van harte uitgenodigd om hierbij te zijn. Samen vieren we nog één keer de 900ste verjaardag van Utrecht!


Op 2 juni 2022 was het precies 900 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg. De afgelopen maanden zijn er meer dan 300 Utrecht 900-activiteiten georganiseerd voor, door en met heel veel Utrechters, verspreid over alle 10 de wijken van de stad.

Sint Maarten en Utrecht 900

Op vrijdag 11 november is het slotfeest van de viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten. Traditiegetrouw wordt Sint Maarten die dag gevierd. Tijdens dit feest staan solidariteit en barmhartigheid centraal. Sint Maarten, beschermheilige van Utrecht, werd bekend doordat hij als soldaat de helft van zijn mantel gaf aan een arme.

Ieder jaar wordt op deze dag een optocht met licht en theater gehouden, de Sint Maarten Parade. Voor de 900ste verjaardag van de stad, is die extra speciaal. De Parade zonder Muren, een grotere versie van de jaarlijkse Parade, vormt samen met de Utrecht 900 Sfeerroute het slotfeest van Utrecht 900. Er is op 11 november van alles te zien en te beleven in de stad. Het volledige programma is te vinden op de website www.utrecht900.nl onder agenda.