UTRECHT - Op last van burgemeester Sharon Dijksma is een pand aan de Arkansasdreef gesloten. De sluiting is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening en geldt een jaar.


Naar aanleiding van signalen is het pand aan de Arkansasdreef op Bedrijventerrein Nieuw-Overvecht onderzocht. Tijdens dit onderzoek zijn middelen gevonden om illegaal gokken te faciliteren. Ook werden er sporttassen aangetroffen die mogelijk zijn gebruikt voor vervoer van verdovende middelen.

Op Bedrijventerrein Nieuw-Overvecht geldt sinds 2022 een vergunningplicht voor de autobranche. Het autobedrijf dat op deze locatie was gevestigd, heeft geen vergunning gekregen. Sinds het weigeren van de vergunning was het bedrijf formeel dicht. Het pand werd gecontroleerd omdat er ondanks de sluiting, sprake was van (nachtelijke) aanloop. Een ander gebruik van het pand kon niet worden vastgesteld.

Illegaal gokken vormt een gevaar voor de openbare orde omdat het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten. Er wordt gespeeld om grote geldbedragen, er geen sprake is van afdracht van belastingen of bescherming van de speler. Om de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen is het pand per direct voor een jaar gesloten.