UTRECHT - De gemeente zet samen met Klépierre stappen naar verdere vernieuwing en verbetering van het Stationsgebied. Een aantal zaken vanuit de vernieuwing van Hoog Catharijne is afgerond maar de ontwikkelingen gaan door. Zo gaat de gemeente instemmen met de potentiële verkoop van een groot aantal kantoren in Hoog Catharijne. Er is daarbij ook ruimte voor extra fietsparkeerplekken, er komen er minimaal 3.000 bij. Wethouder Kees Diepeveen: “Via een afspraak over de erfpachten van Hoog Catharijne komt er ruimte voor een nieuwe partij die kan bijdragen aan de verdere verduurzaming en verbetering van kantoorruimtes in de stad.”


Fietsparkeren

De behoefte aan parkeerplekken voor fietsen is groot rondom Hoog Catharijne, het station en de binnenstad. De gemeente heeft met Klépierre afgesproken dat zij, naast de 3.000 fietsparkeerplekken die zij conform de afspraken uit 2008 verplicht is aan te leggen, nog 1.300 extra plekken moet realiseren indien de kantoren worden verkocht. De fietsparkeerplekken worden uiterlijk 1 januari 2027 gerealiseerd. Tegelijk weten we dat er meer mogelijk en wellicht ook nodig is aan deze kant van het station. Daar wordt de komende tijd verder onderzoek naar gedaan.

Kantoren

De gemeente heeft de eerste stappen gezet om de verkoop van een aantal kantoren (ca 50.000 m2) in Hoog Catharijne mogelijk te maken.

Zo kan een nieuwe partij zich richten op verbetering en verduurzaming. Een hogere kwaliteit van de kantoren met een diverser aanbod, heeft effect op het hele gebied, passend bij deze tijd. De overeenkomst tussen de gemeente en Klépierre, die dit mogelijk maakt is naar de gemeenteraad verstuurd.