UTRECHT - VVU heeft ingezet op verjonging van hun selectie, na een drietal uiterst succesvolle jaren met hun ervaren ploeg, met recentelijk als hoogtepunt het halen van de finales van het landskampioenschap na het eindigen op een zesde plaats in de competitie.

Nadat een aantal speelsters met volleybalpensioen is gegaan, blijft er gelukkig een groep van vijf vaste waarden van VV Utrecht over voor volgend jaar. Aanvoerster Ilse Janssen (PL) is ook volgend jaar te bewonderen in het zwart en rood, evenals Christie Wolt (PL) en Emma Rekar (libero). Op de middenas blijven Marit Pasterkamp en Pleun Ypma ook nog een jaar bij de Utrechtse hoofdmacht.

VVU is verheugd om te kunnen vermelden dat het een aantal grote talenten heeft aangetrokken voor aankomend seizoen. De spelverdeling zal verzorgd worden door de zussen Carlijn Radstake (overkomend van Draisma Dynamo) en Esmee Radstake (overkomend van SV Dynamo D2). Op het midden zal Susan Dambrink, afkomstig van VCN D2, zich bij de ploeg voegen, en op de diagonaal komt Laurine Geerdes over van Vocasa. Tot slot heeft VVU zich versterkt met passer-lopers Heleen Wiegerinck (Peelpush) en Anouk van der Zee (US). Laurine Geerdes en Heleen Wiegerinck zullen het programma van VVU tevens combineren met het hybride programma op Papendal. VVU heeft nog een plekje over voor een diagonaal.

Hoofdtrainer/-coach Anne Meijnderts is erg te spreken over de nieuwe selectie: "Ik vind het een fantastische uitdaging om een team te gaan smeden van deze ervaren meiden en jonge talenten. Ik ben ervan overtuigd dat onze talenten grote stappen gaan zetten in het aankomende jaar, en daarnaast ben ik natuurlijk erg blij dat we vijf belangrijke speelsters hebben kunnen behouden voor het team, zodat we daarin ook wat stabiliteit kunnen bieden."

Naast assistent-trainer Mark Roper is inmiddels ook Arjan van Eck vastgelegd als team manager van VVU volgend jaar.