UTRECHT - Het maken van goede voornemens is al oud. Zelfs ouder dan de weg naar Rome. 4000 Jaar geleden deden de Babyloniërs het al, hoewel het bij hen meer ging om het terugbrengen van geleend gereedschap en deden zij beloften aan de goden, zoals de belofte dat schulden terugbetaald zouden worden. Dan zouden de goden de Babyloniërs goed gezind zijn.

Ook de Romeinen maakten goede voornemens, bij het aanbidden van de god Janus, naamgever van januari, die stond voor doorgangen en een nieuw begin. En in de christelijke traditie was het nieuwe jaar ook een reden tot contemplatie en een beschouwing van het afgelopen jaar.

Nu maken we meer goede voornemens die met gezondheid te maken hebben, als: minder drinken, gezonder eten, vaker naar de sportschool, eindelijk stoppen met roken. Helaas houden die het vaak maar een week vol. Daarom kunt u op Driekoningen, 6 januari, naar de Salon van Weleer komen om te luisteren naar enkele verhalen, gedichten en goede voornemens over deze tijd en wat het nieuwe jaar voor ons kan brengen.

Natuurlijk is er volop gelegenheid om uw eigen voornemens en gedachten hierover met ons te delen in de gezellige en ontspannen ambiance die de Salon biedt. De voorstelling begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, net als een kop koffie of thee, naar believen. U kunt alvast reserveren door te bellen naar 06-45355966 of 030-2102636. Of stuur een e-mail naar info@salonvanweleer.nl. U bent van harte welkom!

Meer informatie is te vinden via de website: https://salonvanweleer.nl/uvnieuwjaar.html