UTRECHT - In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari organiseert Stichting ALS Nederland een nieuw evenement: de ALS Sunrise Walk in Utrecht. Honderden deelnemers starten rond middernacht met een wandeling van 25 kilometer. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een medicijn tegen de dodelijke spierziekte ALS.

De zonsopgang tegemoet
Na de start tussen 02:00 en 03:00 uur 's nachts bij Hoog Catharijne in Utrecht lopen de wandelaars 25 kilometer. Alle deelnemers gaan in het donker op weg, de zonsopgang tegemoet, en lopen richting het ALS Centrum op het Utrecht Science Park.

Unieke en sfeervolle belevenis
Het evenement belooft een unieke en sfeervolle belevenis te worden. Gorrit-Jan, directeur van Stichting ALS Nederland: "We roepen iedereen op om lampjes mee te nemen en hun kleding te versieren, zodat in de nacht van 11 op 12 februari een lichtstoet door de straten van Utrecht trekt, waarmee we ALS in het licht zetten."

Een route voor iedereen
De gehele route is rolstoelvriendelijk en dus voor iedereen toegankelijk. Ook is het mogelijk om 5 km te lopen. Deze route start om 07:30 uur bij het FC Utrecht Stadion Galgenwaard.

Geen tijd te verliezen
Patiënten die de diagnose ALS krijgen, hebben geen tijd te verliezen. Vanaf het moment dat de diagnose is gesteld leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is dringend geld nodig voor onderzoek naar de oorzaak van ALS en het ontwikkelen van een medicijn. Deelnemers aan de ALS Sunrise Walk laten zich sponsoren, de opbrengst gaat zowel naar wetenschappelijk onderzoek als naar het verbeteren van levenskwaliteit en zorg voor ALS-patiënten.

www.alssunrisewalk.nl