UTRECHT - Wil je Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden op 13, 14, 15 óf 16 april 2024 in Utrecht organiseert.


Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanuit het Griftpark aan de rand van het centrum van Utrecht naar de planeten en de maan met een telescoop die Roel zelf bouwde. Als amateurastronoom en journalist op het gebied van astronomie kan hij je vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom zijn er vier avonden op een rij en beslist Roel op de eerste dag welke avond het wordt. Kijk voordat je gaat daarom altijd op deze website of op dit Twitteraccount. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je vanzelf een update over de avond. De activiteit vindt op één van deze avonden plaats.

En vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen. De kosmos is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Utrecht
Wanneer? zaterdag 13, zondag 14, maandag 15 óf dinsdag 16 april 2024 (houd de website in de gaten)
Hoe laat? Van 20:30 tot 23 uur
Waar? Griftpark in Utrecht, kijk hier voor de locatie
Kosten? Gratis, maar je kunt een donatie doen