UTRECHT - Op tweede Paasdag 1 april, ben je van harte welkom om in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder te komen luisteren naar Utrechtse Paasverhalen, voorgelezen door acteur Frans de Wit.

Pasen zit vol met tradities. Niet alleen religieuze maar ook familietradities. Een luxe paasontbijt, met paasbrood, gekookte en beschilderde eieren en natuurlijk met de kinderen zoeken naar verstopte eitjes. Maar ook lekker eropuit gaan: al wandelend de eerste lentegeuren opsnuiven, genieten van de lammetjes in de wei. Alles ademt al voorjaar. Het kan weer. Maar de Paasdagen hebben ook nog steeds een religieus tintje. De toespraak van de Paus met het Urbi et Orbi, het 'bedankt foor die bloemen', de palmtakjes die sommige mensen nog steeds ophangen in huis of de kerkdiensten met de Paaswake.

Tijdens de Utrechtse Paasverhalen neemt verteller Frans de Wit je mee in een eigentijdse Paasbeleving. Verhalen van nu, verankerd in tradities van vroeger en gekoppeld aan persoonlijke herinneringen. Leuk, vermakelijk en je kunt zelf ook actief meedoen door een Paasgedicht te schrijven.

De voorstelling duurt een uur. De leeftijd is voor 16 jaar en ouder.

Als altijd is de toegang gratis, evenals een kopje koffie of thee. Reserveren kan door te bellen naar 06-45355966/ 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl. De aanvang is om 15.00 uur.

Meer informatie is te vinden via: https://salonvanweleer.nl/utrechtsepaasverhalen.html