UTRECHT - Op 5 mei viert Utrecht traditiegetrouw de vrijheid met Bevrijdingsfestival Utrecht in Park Transwijk. Zojuist heeft het festival Rolf Sanchez, CHO, YĪN YĪN en Zer00’s Heroes aan de line-up toegevoegd. Hiermee is de line-up van het Sena Performers podium compleet.

Laatste namen Sena Performers podium

Eerder werden de optredens van Claude, DeWolff, Bankzitters, Fay en The Cool Quest bekendgemaakt. Met de toevoeging van Rolf Sanchez, Cho, YĪN YĪN en Zer00’s Heroes is de line-up van het Sena Performers Podium compleet. Binnenkort volgen meer namen op het Vrijheidspodium en Kafe de Vrijheid.

ROLF SANCHEZ

The Dutch King of Latin komt naar Park Transwijk! Deze zanger heeft latin muziek in Nederland eigenhandig naar een nieuw niveau getild. Zo haalde zijn nummer “Más Más Más” nummer #1 in de Nederlandse Top 40 en werd daarmee de hoogst genoteerde Nederlands-Spaanstalige hit ooit in Nederland. Met zijn warme karakter en vocale kunsten slaagt hij erin om iedereen te laten dansen als een echte latino/a.

CHO

Rapper CHO uit de Bijlmer betreedt al op jonge leeftijd de hiphopscene, waar hij direct indruk maakt met zijn ongeëvenaarde flows van nonchalante precisie. Afgelopen jaren een stevige basis gelegd in de Nederlandse hitlijsten met singles als ‘Misschien Wel Hè?’, ‘Ik Mis Je’ en ‘Popalik’ en verkocht hij zijn shows binnen no time uit, van Paradiso tot AFAS LIVE. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een jonge veteraan in the game, met een trouw publiek dat met hem is meegegroeid. Of, zoals hij het zelf verwoordde richting collega-rappers: “Jullie zijn bekend bij kids, ik ben bij hun ouders beroemd!”

YĪN YĪN

Als je voor het eerst de oosters getinte, instrumentale dansvloerfunk van YĪN YĪN hoort, denk je dat je te maken met een hip gezelschap uit Bangkok, maar het is toch echt een Nederlandse band! De thai psychedelic funk van hun debuutalbum The Rabbit That Hunts Tigers (2019) sloeg aan bij critici en publiek en bracht de band datzelfde jaar al op Lowlands, en de daaropvolgende albums The Age Of Aquarius (2022) & Mount Matsu (2024) doen daar zeker niet aan onder. Laat je lekker onderdompelen in deze werelddisco.

ZER00’S HEROES

Zer00’s Heroes heeft dit jaar de eer om de festivaldag af te sluiten. Het dj-collectief komt naar Bevrijdingsfestival Utrecht met het allerbeste, -slechtste, -hardste, en -vetste uit de jaren ’00. Van diep weggestopte guilty pleasures tot herontdekte viral hits, Zer00’s Heroes heeft ze allemaal: 50 Cent, Owl City, Miley Cyrus, The Prodigy, Usher en natúúrlijk de anthem-der-anthems: “Unwritten”.