BAARN - Vandaag ging Albert Heijn aan de Eemnesserweg in Baarn weer open. Supermarktmanager Wessel Buijs en assistent manager Samantha Mulder heropenden de winkel door het lintje door te knippen. Albert Heijn Baarn heeft nu het nieuwste concept van Albert Heijn. Je vindt er veel meer verse producten zoals groente, fruit, verse maaltijden, dagelijks verse sushi, brood, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Ook heeft de winkel de allernieuwste zelfscankassa’s met handscanners en een stomerijservice.

Albert Heijn Baarn is één van de eerste Albert Heijn-winkels in Nederland. “De supermarkt opende in 1912 in Baarn de deuren. De winkel is in 1963 verhuisd naar deze locatie aan de Eemnesserweg. Albert Heijn, de kleinzoon van de oprichter en toen bestuursvoorzitter van het bedrijf, heeft zelf de opening gedaan. Het was in 1912 de modernste supermarkt van het land. Nu, bijna 110 jaar later, zijn we ook weer helemaal vernieuwd,” vertelt supermarktmanager Wessel Buijs trots. “De verbouwing is binnen de bestaande muren gebleven, maar omdat er kantoorruimte bij de winkel is getrokken zijn we toch groter geworden. Dat merk je meteen als je binnenkomt. Het versassortiment hebben we daardoor flink kunnen uitbreiden.”

Vers
Bij binnenkomst word je meteen verrast met een wereld aan groente en fruit. Kiezen voor vers, gezond en lekker eten kan er altijd, mede dankzij een brede selectie verspakketten en verse maaltijden. Bij de bakkerij komen verschillende soorten brood en broodjes uit eigen oven en vind je taarten, gebakjes, koek en chocolade. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Wessel Buijs: “We hebben nu een grill waarmee we gehaktballetjes en kippenboutjes vers in de winkel grillen. En een ruim aanbod aan verschillende soorten sushi, die elke dag vers worden geleverd.” Ook is het assortiment vegetarische en vegan producten uitgebreid.

Digitale innovaties
Albert Heijn Baarn kan klanten nu nog meer inspireren. Grote beeldschermen door de hele winkel geven informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. Ook heeft de winkel, naast gewone kassa’s, de allernieuwste zelfscankassa’s en handscanners. “Met de handscanner of de AH app op je mobiel kan je in de winkel de producten scannen en snel afrekenen bij de zelfscankassa,” aldus de supermarktmanager. Met elektronische schapkaartjes kan sneller worden ingesprongen op veranderingen in het assortiment.

Duurzaamheid
Albert Heijn Baarn heeft nu een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. “Dat betekent dat we geen gas meer gebruiken en dat levert een forse energiebesparing op,” legt Wessel Buijs uit. “We hebben nu overal ledverlichting, zelfs de buitenverlichting is voorzien van ledlampen.”

Albert Heijn Baarn gaat op maandag tot en met zondag open om 7:00. Zolang de avondklok is ingesteld sluit de winkel van maandag tot en met zaterdag om 20:45 uur. Op zondag sluit de winkel om 20:00 uur.