UTRECHT - Utrecht is de tweede gemeente waar de Hero Town Roadshow neerstrijkt. Dat is voor een groot deel te danken aan Aisha Bonse. Zij is projectcoördinator van de Hero Town Roadshow in Utrecht èn inwoner van Utrecht. Zij wil van haar gemeente graag ook een Hero Town maken, net als vorig jaar gemeente Haarlemmermeer de primeur had. Een Hero Town is een stad waar polarisatie een kopje kleiner wordt gemaakt en mensen, hoe verschillend ook, met elkaar praten en minder over elkaar.

Het team van stichting Hero Town nodigt inwoners van gemeente Utrecht uit om elkaar op bijzondere wijze te ontmoeten tijdens de verschillende meetups op interessante locaties in Utrecht. Aisha heeft verschillende locaties gevonden die hun deuren open zetten voor deze ontmoetingen. Voor een echt gesprek is moed nodig. Een gesprek waarin je op zoek gaat naar wat ons verbindt. Een gesprek waarin je je eigen valkuilen herkent en erkent, waarin je echt open staat voor elkaar.

Vanaf maart t/m mei 2024 kun jij meebouwen aan jouw Hero Town Utrecht door mee te doen aan de verschillende events die worden georganiseerd. De komende twee weken zullen we je op de hoogte houden van de verschillende activiteiten van de Hero Town Roadshow.

Op zaterdag 2 maart openen we de Hero Town Roadshow met de Mensenbieb in de bibliotheek van Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188, Utrecht. Van 13 tot 15 uur kun je een levend boek komen lenen en in gesprek gaan met iemand die bijvoorbeeld gevlucht is uit Oekraïne of Syrië, iemand die blind is, iemand die een eigen kickboxschool heeft, een directrice van een basisschool, iemand die laaggeletterd is.

Bezoekers kunnen tijdens de mensenbieb met tien verschillende levende boeken in gesprek, in rondes van twintig minuten. Een aantal levende boeken vertegenwoordigt méér thema’s. Je kunt de boeken al je prangende vragen stellen. Het is wel de bedoeling dat je het boek netjes en zonder vouwen terugbrengt.

Benieuwd naar de events van de Hero Town Roadshow in Utrecht? Volg ons dan op Linkedin en je blijft op de hoogte!

Ook heeft stichting Hero Town een online training ontwikkeld over de werking van je brein., Deze is via de website gratis te downloaden. Deze training gaat over de werking en de valkuilen van ons brein. Interessante informatie die bijdraagt aan positieve gesprekken.

Jouw levend boek alvast reserveren, dat kan op onze webste via deze link. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om spontaan binnen te komen lopen en ter plekke een boek te reserveren.

We zullen je met open armen ontvangen!