BUNNIK - Buitengoed de Boomgaard, in de winter bekend om zijn betoverende kerstsfeer, kondigt met trots aan dat de samenwerking met Pure Nature Trees dit jaar een duurzame transformatie heeft ondergaan. In het streven naar een groenere toekomst, biedt de Bunnikse kerstbomenlocatie vanaf dit jaar zowel vanaf eigen terrein als vanaf hun partnerkwekerij volledig biologische kerstbomen.

Hoe kan je tegenwoordig nog échte kerstbomen kopen als je je wilt inzetten voor een duurzame en groenere wereld? Daarop hebben Buitengoed de Boomgaard en Pure Nature Trees het antwoord gevonden dankzij hun gezamenlijke visie op respectvol omgaan met de natuur. Michel Jansen van Buitengoed de Boomgaard: "Samen met Pure Nature Trees zetten we een belangrijke stap om naast onze eigen gekweekte bomen nu ook ons grotere assortiment van bomen te voorzien van een groen label. De kerstbomen van Pure Nature Trees zijn dusdanig duurzaam, dat zij bijdragen aan een neutrale CO2-balans."

Wat houdt dat in?

Voor elke boom die we oogsten, planten we een nieuwe terug op biologisch verbouwde akkers. De bomen staan zo'n 10 jaar voordat ze worden geoogst en in deze periode nemen de bomen veel CO2 op uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. Heel concreet: één hectare van hun bomen legt bijna 20 ton CO2 vast en produceert voor 44 mensen dagelijks zuurstof. Pure Nature Trees vult aan: "We beseffen we dat we onze prachtige en kwetsbare natuur in bruikleen hebben. Daarom kweken we onze kerstbomen ook alleen op kleine velden in bosrijke omgeving, met een hoge biodiversiteit en volgens strikte ecologische regels". Ook het transport naar Bunnik mag alleen op duurzame manier verlopen. Daarom worden de bomen vervoerd door een transportbedrijf dat CO2 neutraal rijdt.

Buitengoed de Boomgaard is blij dat ze de samenwerking op deze manier kunnen intensiveren en hoopt daarmee niet alleen een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving, maar ook aan een meer verantwoorde kerstbeleving. "We kijken uit naar een feestelijk seizoen met aandacht voor bewust genieten", aldus Michel Jansen.