UTRECHT - Met ‘Bureau Utrecht’ heeft de Salon van Weleer opnieuw een enerverend spel vol spanning toegevoegd aan de reeks van Real Live-Games die al gespeeld kunnen worden in de historische werfkelder aan de Oudegracht 290. Gebaseerd op het boek ‘Genade’, het derde verhaal rond politie-inspecteur Harrie van der Voort van schrijver Gert van Veen, worden spelers uitgedaagd de ‘Zaak van de Profeet van Utrecht’ op te lossen.

Doordat er een lichaam uit het mortuarium verdwijnt, voordat er autopsie gepleegd kan worden, stuiten Harrie van der Voort en zijn collega’s, rechercheurs Mathijs Koster en Saskia Pieterse, op een mogelijk zeer ernstige zaak. Het blijkt vaker te zijn voorgekomen en werpt direct de vraag op wat er aan de hand is en waarom dit gebeurt. Als blijkt dat er van zeker zes personen onduidelijk is of zij vermoord zijn of zelfmoord hebben gepleegd, duikt het team dieper in de zaak. Daarbij stuiten zij op een bizarre geloofsgemeenschap die zich manifesteert onder de naam ‘Stichting URAZ’, die beweert de nalatenschap van de ‘Profeet van Utrecht’ te beheren. De kern van diens boodschap is dat de wereld in de herfst van 2028 zal vergaan en dat iedereen zich daarop moet voorbereiden.

Wat er precies aan de hand is, zullen de deelnemers aan het spel zelf moeten zien te ontdekken aan de hand van de informatie die zij krijgen en moeten ontrafelen. Hierbij wordt geen enkel middel geschuwd; rebussen, QR-codes, de geschriften van de Profeet en de beelden die live vertoond worden op een groot scherm. De tijd is beperkt, dus lukt het de spelers om het raadsel op te lossen? Moord? Of toch zelfmoord? En wat is de rol van de aanwezigen van de stichting in het Informatiecentrum in de werfkelder? Zal gerechtigheid zegevieren?

Het spel kan worden geboekt vanaf 1 februari 2023 en kan gespeeld worden door groepen van 10 tot 30 personen. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636.

Meer informatie over ‘Bureau Utrecht’ is te vinden op: https://real-live games.nl/bureauutrecht/index.html