UTRECHT - Op 1 februari is in de werfkelder van de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 de première van 'Bureau Utrecht'. Een spannende Real Live-Game waarin spelers de zaak van 'De Profeet van Utrecht' moeten oplossen.

'Bureau Utrecht' is een spannende Real Live-Game waarbij de spelers als rechercheurs van het politiebureau in Utrecht een gruwelijk misdrijf op moeten lossen. Zij moeten op onderzoek uit naar de plaats delict, het informatiecentrum van 'Stichting URAZ', een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Daar worden zij ontvangen worden door drie leden van een geloofsgemeenschap die het gedachtengoed van 'De Profeet van Utrecht' uitdragen. De spelers krijgen beperkte tijd om de zaak op te lossen en zullen alles op alles moeten zetten om de zaak tot een goed einde te brengen.

'Bureau Utrecht' is de 13e Real Live-Game in de Salon van Weleer. Iedere game is een bijzondere belevenis, waarbij de spelers een heel nieuwe wereld binnentreden te midden van film-, geur- en geluidsdecors en waarbij de scheiding tussen fictie en werkelijkheid als het ware verdwijnt. Het spel wordt gespeeld samen met acteurs die het spel ook begeleiden. Op allerlei manieren kunnen de spelers aan bewijsstukken en aanwijzingen komen. Naast de acteurs die het spel begeleiden, zijn er ook filmbeelden met acteurs die op een groot videoscherm aanwijzingen geven. De rollen worden gespeeld door Sarah Martens, Nick Ooms, Wilma Paalman, Bert Scheuter, Isis Caljé, Marco van Hintum en Frans de Wit.

'Bureau Utrecht' is eigentijds, heeft humor en is niet makkelijk. De spelers zullen voor veel uitdagingen komen te staan waarbij er samengewerkt moet worden om het tot een goed einde te brengen. Een unieke ervaring waar nog lang over nagepraat kan worden.

De zaak 'de profeet van Utrecht' is gebaseerd op het boek 'Genade', een politiethriller met politie-inspecteur Harrie van der Voort in de hoofdrol, die ook deze maand verschijnt. Zowel het boek als de Real Live-game spelen zich af in Utrecht, dat maakt het extra leuk voor inwoners en bezoekers van de stad om het spel te spelen.

Bureau Utrecht is geschikt voor groepen en teams van 10 tot 30 personen. De minimale leeftijd om het spel te spelen is 16 jaar.

Meer informatie over 'Bureau Utrecht' is te vinden op: https://real-live-games.nl/bureauutrecht/index.html

De locatie is: Salon van Weleer, Oudegracht 290 (werfkelder), 3511 NX Utrecht.
Telefoon: 06-45355966.
Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636
www.salonvanweleer.nl
info@salonvanweleer.nl