LOOSDRECHT - Op zondag 24 april geeft Crys Larson, burgemeester van de Wijdemeren, het startschot voor de kortste zeilwedstrijd. SailWise – bekend van haar watersporteiland op de Loosdrechtse Plassen – organiseert de wedstrijd tijdens haar burendag op het watersporteiland. Met de wedstrijd wil SailWise geld ophalen en aandacht vragen voor de renovatie van de accommodatie op het eiland. Wie wil is van 12.00 tot 18.00 uur van harte welkom voor een bezoek aan het eiland. Om 14.15 uur lost burgemeester Larson het startschot voor de zeilwedstrijd.

Kortste zeilwedstrijd

“We hebben een parcours van 40 meter in onze haven uitgezet voor twee radiografisch bestuurbare zeilbootjes”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. “Bezoekers van onze burendag die een donatie doen vanaf 5 euro, kunnen meedoen aan de wedstrijd en zo een bijdrage leveren aan de renovatie en verduurzaming van Robinson Crusoe.” De accommodatie op het eiland is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een beperking. Rietbergen: “Maar de accommodatie is na 25 jaar intensief gebruik verouderd en voldoet niet meer aan de standaard die onze gasten van ons mogen verwachten. Bovendien willen we een energiezuinige accommodatie realiseren en daarbij we zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame energie.”

Burendag

De kortste zeilwedstrijd vindt plaats tijdens de burendag op Robinson Crusoe. “We organiseren deze dag voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons eiland en onze activiteiten”, vertelt Rietbergen. Mensen uit de omgeving kunnen op de veerpont van SailWise stappen, gratis meevaren met De Fietsboot Loosdrecht of met hun eigen boot naar het eiland komen. “Iedereen is van harte welkom om langs te komen en te zien wat we mogelijk maken op het eiland. Geïnteresseerden kunnen aanwaaien voor een kort bezoek, meevaren met een van onze rolstoeltoegankelijke zeilboten of meedoen met verschillende activiteiten. En onze befaamde pizza-oven gaat uiteraard aan voor versgebakken pizza’s.”

Mensen die aanwezig willen zijn bij de kortste zeilwedstrijd en de burendag op Robinson Crusoe kunnen zich aanmelden op www.sailwise.nl/burendag-rc.