UTRECHT - Op 3 en 4 juni zijn ‘De Utrechtse Monologen’ te zien in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder. De sfeervol ingerichte werfkelder wordt voor die gelegenheid omgetoverd in een intiem theatertje waar deze unieke voorstelling te zien zal zijn.

900 Jaar Utrecht betekent ook 900 jaar Utrechters. De levens van 7 van hen zijn door schrijver Gert van Veen gevangen in evenveel monologen. Vooraanstaande Utrechters en ‘gewone’ Utrechters, ieder met hun stukje van de stadsgeschiedenis. Van scherprechter Diepenbrock, de stadsbeul, die van geminacht en verfoeid opklimt naar gewaardeerd stadsgenoot, dankzij de homovervolging van 1730, tot NSB’er en politiepresident G.J. Kerlen, die maar niet kan verkroppen om het leven te zijn gebracht door een timide studente. Of een apotheker die een fortuin verdient en verliest in de tulpenmanie van 1637, Leopold Mozart, vader van Wolfgang Amadeus en Nannerl, verhaalt van hun optredens in de stad. Maar ook een prostituee als Dikke Alie, gewurgd aan het Zandpad, begin jaren ‘60.

Een sympathieke kleine voorstelling waarin de historie van de stad tot leven komt in de verschillende voordrachten, begeleidt door beeld en geluid, gebracht door de vaste acteurs van de Salon van Weleer, Wilma Paalman en Frans de Wit, bijgestaan door gastacteurs Nick Ooms, Paula Udondek, Rob Laloli en Nico Groenenberg.
In anderhalf uur trekken de verschillende karakters aan de kijker voorbij en laten zien wat deze stad voor hen betekende en te bieden had. Want voor een ieder van hen geldt, in voor- èn tegenspoed: Utereg, het mooist van allemoal!

De toegangsprijs is €4,95, inclusief een kopje koffie of thee.
Reserveren kan via: https://salonvanweleer.nl/monologen.html