UTRECHT - Op zondag 25 september organiseert de Salon van Weleer, cultuurplaats Utrecht, een dichtwedstrijd met als thema: 900 jaar stad Utrecht. Er zijn al heel wat inzendingen binnen, maar er is nog steeds kans om mee te dingen naar de trofee voor het beste gedicht over Utrecht.

Meedoen kan door een gedicht van eigen hand in te zenden over bijvoorbeeld speciale herinneringen aan bepaalde plekken, gebeurtenissen, situaties, personen, gebouwen, het vinden van de liefde of misschien wel de eerste zoen in Utrecht? Gedichten kunnen nog tot 20 september ingezonden worden. Inzenders ontvangen een uitnodiging om hun gedicht tijdens de Dichtersdag 2022 voor te dragen voor een vakjury. Uiteraard wint het beste gedicht een prijs!

Voor wie wil verdiepen is er een ochtendprogramma met een dichtworkshop waarin het schrijven van een historisch gedicht centraal staat. De workshop wordt gegeven door dichter en kunstenaar Bert Scheuter. Deelname aan de dichtworkshop is gratis.

Meedoen aan Dichtersdag 2022 kan door je op te geven voor de workshop of door een gedicht te schrijven over 900 jaar stad Utrecht en dit te sturen naar: info@salonvanweleer.nl.


Meer informatie is te vinden via deze link: https://salonvanweleer.nl/dichtersdag.html

De dichtersworkshop begint om 10.30 uur, zaal open vanaf 10.00 uur. De dichtwedstrijd begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang en de deelname is, evenals de koffie of thee, gratis.
Reserveren kan door te bellen met: 06-45355966 of een e-mail te sturen naar: info@salonvanweleer.nl

www.salonvanweleer.nl