UTRECHT - Drie horecabedrijven in Utrecht zijn genomineerd voor een Entree Award: Carmel Market, Café Concours en café Nieuwe Dikke Dries. Deze zaken behoren daarmee tot de beste nieuwe/vernieuwde horecabedrijven van Nederland. De winnaars worden bekend op 28 november, tijdens een uitreiking in Theater Amsterdam. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree.

Nominaties
De nominaties van de jaarlijkse Entree Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Ze zetten de toon voor nieuwe trends, in Nederland én wereldwijd. Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree: "De genomineerden laten zien dat er ondanks het personeelstekort en de stijgende kosten een succesvol concept neergezet kan worden. Zij zijn een voorbeeld voor ondernemers binnen en buiten de branche. "


Genomineerd: Zes horecabedrijven uit Rotterdam
In de categorie 'Best New Café' is de Nieuwe Dikke Dries genomineerd. Aan het Oudkerkhof in Utrecht bevindt zich café Nieuwe Dikke Dries. Het café in het 'hartjie van me stadsie' bestaat al sinds 1975, maar vorig jaar vernieuwde eigenaar Jos de Winter het café compleet. Carmel Market is genomineerd in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ guests'. Carmel Market is de nieuwe aanwinst van het Jankerkhof in Utrecht. Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn zijn eigenaren van het restaurant. Waarschijnlijk ken je hen al van 'The Rum Club' en 'The Streetfood Club'. In de categorie 'Best New Restobar' is Café Concours genomineerd. Het Utrechtse Café Concours is gevestigd aan de Biltstraat en ligt tegenover Restaurant Concours. De restobar opende in juni haar deuren. De eigenaresse is Lisa Zeelenberg.

Horecatrends
Volgens Kranenburg laat de nominatielijst een aantal trends zien. "We zien opvallend veel aantrekkelijke en bijzondere concepten in kleinere steden en dorpen, zoals Streefkerk, Beverwijk, Valkenburg en Ottoland. Een goede ontwikkeling, want het draagt bij aan de spreiding van toerisme door heel Nederland." Kranenburg vervolgt: "Ook zien we een nieuwe generatie vakantieparken met aandacht voor design, duurzaamheid, service, eten en drinken en openen er steeds meer 'restobars'. Dit zijn informele plekken met een echte bar vibe en waar het culinaire aanbod de traditionele barbites ver overstijgt. Tot slot zien we bij de genomineerden de toenemende aandacht voor duurzaamheid en originele oplossingen voor het tekort aan personeel."

Jury
Een vakjury beoordeelt restaurants, hotels, (cocktail)bars en vakantieparken die afgelopen jaar openden of volledig vernieuwden. De jury bestaat uit 23 specialisten, waaronder designers, horecaondernemers en trendwatchers. Kranenburg: "De onafhankelijkheid van de jury is een must en gegarandeerd. De juryleden zijn zwaargewichten in hun vakgebied. Dankzij hun statuur is een nominatie beslist van meerwaarde."


Over de Entree Awards
De Entree Awards is een initiatief van Entree, een horecaplatform dat bestaat uit een maandelijks glossy magazine, dagelijks online nieuws, nieuwsbrieven en digitale specials rondom bepaalde thema's. De Entree Awards worden voor de vijftiende keer georganiseerd. Meer informatie over het juryproces is hier te lezen. Bekijk hier de aftermovie van de Entree Awards 2021