UTRECHT - Lezerscommunity Hebban.nl, Bibliotheek Utrecht en de Stichting Fantastisch Genre slaan de handen ineen voor de Middag van het Fantastische Boek, op 25 februari 2023 in de bibliotheek aan de Neude. Er is een gevarieerd programma, waarin veel aspecten van de fantastische genres aan bod komen.

Voor de gelegenheid is er in de weken rondom de Middag van het Fantastische Boek ook een speciale expositie ingericht in de grote hal van Bibliotheek Utrecht aan de Neude, Verbeeldingen, met werken door de Utrechtse kunstenaar Martine Mussies.


Martine Mussies is een artistiek onderzoeker (verbonden aan de Universiteit Maastricht), die haar kunst gebruikt als middel om nieuwe werelden en ideeën te verkennen. Dit doet ze via tekst, muziek en beeldend werk, waarbij ze vaak een combinatie maakt van analoge en digitale technieken. Martine is gefascineerd door verhalen over de Middeleeuwse koning Alfred en door zeemeerminnen en andere hybride wezens uit sprookjes, mythologie en fantasy literatuur. Hierover publiceert ze in woord en beeld in wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast exposeert ze regelmatig in binnen- en buitenland. Zo is van zaterdag 4 februari t/m woensdag 1 maart 2023 haar tentoonstelling "De Kracht van Kanji" te bezichtigen op de eerste verdieping van het Stadskantoor in Utrecht.

Voor de Middag van het Fantastische Boek maakte Martine de expositie Verbeeldingen, met een selectie van haar werken gebaseerd op fantasy in de breedste zin van het woord: boeken, boeken, films, games en fanfiction. Enkele van de digitale kunstwerken zijn ook speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Naast haar onderzoek zingt Martine in de Domcantorij, verzorgde ze een nieuwe vertaling van The Witcher, en is ze oprichter van de Japan Fans, een groep die streeft naar een Japans Cultureel Centrum in Utrecht.

Meer informatie vindt u op haar homepage www.martinemussies.nl