SOEST - Zaterdag 20 en zondag 21 augustus hebben bijna 4.000 wandelaars vorstelijk genoten van een zonnig en paars Soester Wandelweekend. Sportorganisatie Le Champion organiseerde voor het vierde jaar in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn dit zomerse wandelevenement. Soest en Baarn waren beide dagen zonovergoten en dat liet deelnemers volop genieten van de prachtige natuur en unieke (koninklijke) bezienswaardigheden op de route. Na afloop konden wandelaars hun prestatie vieren in de Gildetent op het Gildeterrein in Soest. Hier vinden aankomend weekend de jaarlijkse Gildefeesten plaats.


Geheel in traditie gaf de Gildekoning, Jeroen van Hamersveld, samen met wethouder de Vries van Gemeente Baarn zaterdagochtend het startschot voor de Baarnse Bossendag. Deelnemers wandelden over 10, 20 en 30 km door en langs unieke locaties, zoals het Baarnse Bos, de Kleine & Grote Kom en de Koninklijke Stallen. Dit jaar konden wandelaars ook weer langs het bordes van het imposante Paleis Soestdijk wandelen. Nieuw op de route waren: rivier de Eem, het Cantonspark en de Pekingtuin.

De Gildekoning opende op zondag samen met wethouder Suna van Gemeente Soest de Soester Duinendag. De 3,5 km was na twee jaar afwezigheid ook weer door de organisatie aan de routes toegevoegd. Deze afstand is geschikt voor rolstoelgebruikers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. De overige afstanden trotseerden overweldigende zandvlaktes en prachtige natuur. De 20 en 30 km route kwamen langs het Nationaal Militair Museum. Deelnemers van de langste afstand liepen ook over de Vliegbasis, waar een dag eerder nog de wielrenners van de Vuelta nationale aandacht trokken. Soest is duidelijk een van de sportieve hotspots van Nederland geweest dit weekend. Als laatste werden alle afstanden getrakteerd op een prachtig paars heidenveld in het natuurgebied de Lange Duinen.

Op zaterdag stonden 2100 deelnemers aan de start en zondag meer dan 1700. Ruim 1.000 wandelaars waren op beide dagen van de partij. De organisatie spreekt van een enorm succesvolle en gezellige editie. Het gehele Soester Wandelweekend is zonovergoten geweest en deelnemers waren erg complimenteus over de vernieuwingen in alle routes.

Goede doel

Wandelaars konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen voor Teamuitbehandeld.nl, het goede doel van het Soester Wandelweekend. Teamuitbehandeld.nl wil een overzichtelijk platform zijn waarop patiënten, partners, ouders en gezinsleden, die behoefte hebben aan hulp, terecht kunnen. Op zondag werd de cheque met het prachtige bedrag van € 5.000,- uitgereikt aan Teamuitbehandeld.nl.

Editie 2023

De vijfde editie van het Soester Wandelweekend vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2023. Inschrijven voor het wandelevenement is mogelijk vanaf medio januari 2023.