UTRECHT - Het Nationaal Militair Museum (NMM) is in de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje’ verkozen tot ‘Leukste uitje van Utrecht’. De prijs werd gister overhandigd tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Het NMM wint hiermee voor de vijfde keer op rij de gouden award.

Tijdens de verkiezing brachten 96.000 bezoekers massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In de provincie Utrecht ging de zilveren award naar Stichting Waterlijn Amersfoort en de bronzen award ging naar Kasteel de Haar.

Beoordeling

Over het NMM zei men o.a. “Bijzonder vriendelijke medewerkers”, “Ruim aanbod als museum voor het hele gezin”, “Je leert veel over geschiedenis” en “Een uitje dat zowel leerzaam als actief is”.

Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit.

Nationaal Militair Museum

Het NMM in Soesterberg is één van de vier Koninklijke Defensiemusea in Nederland. Gezamenlijk willen we bij een groot publiek het besef vergroten dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. We willen daarmee recht doen aan het aandeel van de krijgsmacht in onze nationale geschiedenis en aan haar rol in de bescherming van onze vrijheid en vrede.


Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.