UTRECHT - Nederlands oefenen en/of Japans leren? Dat kan gratis via Japan Fans. Elke vrijdagmiddag ontmoeten zij elkaar in de bibliotheek Leidsche Rijn. Om 13:30 uur begint de officiële les Japans voor beginners, daarvoor gebruiken ze het boek Marugoto Starter A1. Vanaf 14:15 gaan ze door met de meer gevorderden, A2-B1, met behulp van het boek Marugoto Elementary 2 (A2). Na 15u oefenen ze met het Nederlands, onder begeleiding van meerdere moedertaalsprekers.

Japanse lessen worden verzorgd door Yuko Kabashima, een moedertaalspreekster met een lesbevoegdheid (specifiek voor Japans aan anderstaligen) en jarenlange ervaring. Deelname is gratis (maar een vrijwillige bijdrage van €1 per keer is zeker welkom). Het staat iedereen vrij om zich aan te sluiten bij één of meerdere van deze drie blokken. Laat wel vooraf even weten dat je komt, dan houden ze daar rekening mee. Meer informatie en opgeven via www.japanfans.nl en bestuur@japanfans.nl .

Japan Fans is een Utrechtse stichting en vriendengroep voor mensen met een interesse in de Japanse cultuur. Ze organiseren regelmatig evenementen met een maatschappelijk doel - zoals sushi maken voor dakloze mensen of Japanse muziek spelen in verzorgingstehuizen - en hun uiteindelijke droom is een Japans Cultureel Centrum in Utrecht.