UTRECHT - Onder de naam "Japans Cultureel Centrum Utrecht" organiseert de stichting Japan Fans diverse activiteiten in de bibliotheek Leidsche Rijn (in "Het Atelier" op de eerste verdieping). Elke vrijdagmiddag zijn er een studiegroep Koreaans, lessen Japans (beginners, A1, A2 en Kidsclub) en een uur Nederlands oefenen met moedertaalsprekers. Alle lessen zijn gratis toegankelijk.

Voor 2024 plannen de Japan Fans ook workshops in shodo (Japanse kalligrafie), kintsugi (het repareren van porselein met goud) en ikebana (Japans bloemschikken). Daarnaast organiseren ze dit jaar opnieuw een "Nihongo Matsuri" (Japanse-taal Festival) in samenwerking met ONK, de organisatie van Japanse-taaldocenten in Nederland.

Behalve in het Japans Cultureel Centrum in de bibliotheek Leidsche Rijn zijn de Japan Fans ook vaak te vinden op andere plekken in en rond Utrecht. Zo hielden ze kookworkshops in Buurthuis Rosa, leerden ze de bezoekers van De Wilg origami vouwen, gaven ze concerten met Japanse muziek in de Domkerk, verzorgden ze een sumi-e performance op Camera Japan, exposeerden ze in het Stadskantoor en ontmoeten ze elkaar graag in de bibliotheek Neude, waar ze eerder onder meer een "Haiku Ontmoetingsdag"en "Week van Manga en Japanse Cultuur" hadden.

Meer informatie vindt u via de website www.japanscultureelcentrum.nl