UTRECHT - Op zaterdag 7 oktober is het zover: de "Haiku Ontmoetingsdag" in de Bibliotheek Neude, gepresenteerd door Haiku Kring Nederland, Haikukern Utrecht, het Bibliotheekteam en stichting Japan Fans. Het thema van de dag is "wabi-sabi", de schoonheid van de imperfectie.

De ochtend biedt boeiende lezingen van zeven gastsprekers, terwijl de middag vervolgt met een scala aan workshops waar je vrijuit kunt kiezen, begeleid door de inspirerende gastsprekers. Tussen de activiteiten door zijn er korte intermezzo's over wabi-sabi-gerelateerde onderwerpen, zoals muziek, verhalen en gedichten. Voor degenen die willen ontdekken hoe je haiku's schrijft, is er zelfs een speciaal uur, geschikt voor alle leeftijden. En dat is nog niet alles: de dag biedt ook een rijk gevulde boekentafel met wabi-sabi-boeken, dichtbundels en andere literatuur. Daarnaast pronkt er een uitgebreide wabi-sabi-expositiewand.

Martine Mussies, de oprichtster van Japan Fans, heeft speciaal voor deze dag enkele prachtige "sumi-e" (Japanse tekeningen) en een gloednieuwe cellocompositie gemaakt. Ningyo voor cello en tape is gebaseerd op het korte verhaal van Ogawa Mimei, en in dit stuk geeft de cello stem aan de Ningyo - de Japanse zeemeermin. Daarnaast maakten Harro Kremer, Jolijn de Wolf en Martine Mussies samen een blauwdruk over Hojōjutsu, de Japanse krijgskunst van het touwknopen.

Het beste van alles? Zowel het ochtend- als middagprogramma zijn helemaal gratis. Zorg ervoor dat je erbij bent en samen met ons de schoonheid van wabi-sabi verkent op deze bijzondere dag in de Bibliotheek Neude! Meer informatie en opgeven via www.haikuontmoetingsdag.nl .