UTRECHT - Wie denkt dat er in Utrecht niets te griezelen valt, heeft het bij het verkeerde eind. Ook in deze stad is in de loop van 900 jaar menige schedel ingeslagen, zijn botten gekraakt, kelen doorgesneden, heksen en protestanten verbrand en mannen gemarteld en gewurgd omdat zij van een andere man hielden. Voor het echte gruwelwerk zijn geen zombies nodig, geen dokter Frankenstein of tot leven gewekte mummies.

De realiteit is al erg genoeg en daar heeft deze stad voldoende van. Uit een myriade van verschrikkelijke verhalen zijn er een handvol gekozen die de haren ten berge zullen doen rijzen, zeker wanneer zij worden voorgelezen door acteur Frans de Wit, die al eerder hoge ogen gooide in de Salon van Weleer met een serie Utrechtse volksverhalen. U bent bij hem in goede handen wanneer het kippenvel opsteekt, de nekharen overeind gaan staan en de bloedstollende verhalen u doen neigen naar een anti-peristaltische beweging in de slokdarm. Niet te zwaar tafelen vooraf, dus!

De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, inclusief een kopje koffie of thee van het huis. U vindt de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder; een gewelf dat kan getuigen van alle onheil, misdaad en verschrikkingen die er in 900 jaar voorbij zijn gekomen. Kon die kelder maar spreken! Komt u dus vooral luisteren op 31 oktober naar de verhalen over de duistere kant van de stad, als u durft... Voor wie de moed heeft is er na afloop een QR-code beschikbaar om de verhalen, in een uniek digitaal boekje gebundeld, te downloaden.

U kunt vanaf nu reserveren. Neem hiervoor contact op door een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl te sturen of bel naar: 06-45355966 / 030-2102636.

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website: https://salonvanweleer.nl/halloweenutrecht.html