UTRECHT - 23 honden wandelden zaterdag 21 mei in Utrecht om de strijd tegen kanker bij dieren te steunen. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseerde de hondenwandeling "Hart voor Kanker" in samenwerking met het Diergeneeskunde Outdoor Event. In totaal is er €335,- opgehaald voor kankerbestrijding bij dieren.

Hondenwandeling "Hart voor Kanker"

De deelnemers wandelden een route van circa 5km rondom Fort bij Rijnauwen. Een ontspannende wandeling met afwisselend bosgebied en een meer. Bij de finish kregen de wandelaars het "hart voor kanker" uitgereikt.

De wandeling werd mede mogelijk gemaakt door: Diergeneeskundig Outdoor Event, Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren, Aesculaap, Bluet Foto, Huisdierenapp en organisatie adviesbureau Janse & Janse.

Diergeneeskunde Outdoor Event

Naast de hondenwandeling konden de deelnemers gratis het Diergeneeskunde Outdoor Event bezoeken. Dit was een dagvullend evenement met een uniek inkijkje in het leven van een dierenarts met allerlei leerzame informatie over dieren en diergeneeskunde. Daarnaast was er ook ruimte voor ontspanning met een countryfair en foodplein.

Kanker bij dieren


Op dit moment krijgen ongeveer 30% van onze honden en katten te maken krijgt met de vreselijke ziekte kanker. Dit gebeurt net als bij mensen vaak op oudere leeftijd. Naast ouderdom spelen ook omgevingsfactoren (bijvoorbeeld meeroken), hormonen en erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van kanker.

Onze trouwe viervoeter is tegenwoordig een volwaardig lid van het gezin. De diagnose "kanker" heeft een (grote) impact op het huisdier maar ook op het gezin. Bij honden boven de 10 jaar is kanker helaas de belangrijkste oorzaak van overlijden. Dit is voor het NKFD één van de beweegredenen om "kanker bij dieren de baas te worden".NKFD


Het NKFD is een CBF erkend goed doel. De stichting is in 2002 opgericht door dierenarts- oncoloog Johan de Vos. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Op deze manier wordt de kwaliteit van leven van huisdieren verhoogd.

Meer informatie over het Nederlands KankerFonds voor Dieren vindt u op www.nkfd.nl.