UTRECHT - Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseert in samenwerking met het Diergeneeskunde Outdoor Event de Hondenwandeling "Hart voor Kanker" op zaterdag 21 mei in Utrecht. Het evenement staat in het teken van de strijd tegen kanker bij dieren. De opbrengsten van deze wandeling komen volledig ten goede aan kankerbestrijding bij dieren.

Hondenwandeling
De start van de wandeling is op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde in het Utrecht Science Park. Dit jaar wandelen de deelnemers een route van ongeveer 5 km rondom Fort bij Rijnauwen. Een ontspannende wandeling met afwisselend bosgebied en een meer. Deelnemen aan de wandeling kan tussen 11.00 en 14.00 uur. Dit jaar is de vijfde editie van de hondenwandeling "Hart voor Kanker". De voorgaande edities vonden plaats bij Kasteel Amerongen en op het strand van Renesse in Zeeland. Honderden wandelaars namen toen deel aan de wandeling voor de strijd tegen kanker bij dieren.

Meer informatie over de hondenwandeling en direct inschrijven via www.nkfd.nl/hondenwandeling

Diergeneeskunde Outdoor Event

Het Diergeneeskunde Outdoor Event is een leerzame en gezellige buitendag. De bezoekers krijgen een uniek inkijkje in het leven van een dierenarts met allerlei leerzame informatie over dieren en diergeneeskunde. Een dagvullend programma vanaf 11.00 uur met onder andere rondleidingen in de universiteitsklinieken, workshops, demonstraties, een foodplein met livemuziek en een countryfair.

Kanker bij dieren
Op dit moment krijgen ongeveer 30% van onze honden en katten te maken krijgt met de vreselijke ziekte kanker. Dit gebeurt net als bij mensen vaak op oudere leeftijd. Naast ouderdom spelen ook omgevingsfactoren (bijvoorbeeld meeroken), hormonen en erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van kanker. Onze trouwe viervoeter is tegenwoordig een volwaardig lid van het gezin. De diagnose "kanker" heeft een (grote) impact op het huisdier maar ook op het gezin. Bij honden boven de 10 jaar is kanker helaas de belangrijkste oorzaak van overlijden. Dit is voor het NKFD één van de beweegredenen om "kanker bij dieren de baas te worden".


NKFD
Het NKFD is een CBF erkend goed doel. De stichting is in 2002 opgericht door dierenarts- oncoloog Johan de Vos. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Op deze manier wordt de kwaliteit van leven van huisdieren verhoogd.

Meer informatie over het Nederlands KankerFonds voor Dieren vindt u op www.nkfd.nl.