SOEST - In het weekend van 19 en 20 augustus staat Soest en omgeving in het teken van de 5e editie van het Soester Wandelweekend. Vanaf het Gildeterrein in Soest starten de wandelaars op zaterdag aan de Baarnse Paleisdag. Op zondag wordt de Soester Duinendag gewandeld. Op beide dagen zijn er routes van 6, 10, 20 en 30 km. De inschrijving is nog tot en met maandag 7 augustus geopend.

Het Soester Wandelweekend staat bekend om de verrassende routes door een prachtige omgeving. De routes brengen de deelnemers langs unieke natuurgebieden, waar afwisselend over zandvlaktes en door duin-, bos- en heidegebied gewandeld wordt.

Onderweg volop genieten
Op zaterdag wandelen de deelnemers vernieuwde routes door de Baarnse Bossen en het historische centrum van Baarn. De routes op zondag brengen de wandelaars door de Soesterduinen. Op beide dagen komen de wandelaars langs de mooiste natuurlijke plekken, zoals de Kleine en Grote Kom, het Soester Hoogt en de geheimzinnige strubbebossen. Naast deze unieke aspecten in de natuur, doemen er ook met grote regelmaat historische bezienswaardigheden op, zoals de Koninklijke Stallen en Paleis Soestdijk.

Nieuw: de Family Walk
Op beide wandeldagen is er dit jaar een Family Walk van 6 km. Deze familievriendelijke route is voor iedereen toegankelijk. Zo kunnen de jongste wandelaars en ook deelnemers die gebruikmaken van een rolstoel of kinderwagen van het Soester Wandelweekend genieten. Onderweg wordt een speciale stempel- en verzorgingspost ingericht, zodat ook de Family Walk-deelnemers de volledige wandelervaring beleven.

Inschrijven is nog mogelijk
De inschrijving voor het Soester Wandelweekend is geopend tot en met maandag 7 augustus. Voor deelnemers ligt de stempelkaart klaar bij de start in Soest, is er volop verzorging en gezelligheid onderweg en staan bij de finish enthousiaste vrijwilligers klaar met een unieke herinneringsspeld. Na de finish kunnen de wandelaars met elkaar gezellig proosten op hun sportieve prestatie.

Je kunt voor zowel de zaterdag als zondag kiezen voor een afstand van 6, 10, 20 en 30 km. Kies je voor een weekendinschrijving, dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Je kunt je ook voor twee verschillende afstanden inschrijven, zodat je twee dagen meewandelt, maar per dag een andere afstand doet. Inschrijven kan via www.soesterwandelweekend.nl. Er is geen na-inschrijving mogelijk.