UTRECHT - Deze maand verschijnt het nieuwste boek van de Utrechtse schrijver Gert van Veen. De man achter de schermen van alle producties in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Met zijn 25e boek brengt hij de stad Utrecht in een spannende politiethriller tot leven.

'Genade' is het derde boek over de Utrechtse politie-inspecteur Harrie van der Voort. De op te lossen zaak speelt zich af bij een sektarische geloofsgemeenschap in de binnenstad van Utrecht. De locaties in het boek zijn beeldend beschreven en heel herkenbaar, van de Oudegracht en de Maliebaan tot het politiebureau en de herdenkingsbank in het Wilhelminapark en komen voor je ogen tot leven. Niet verwonderlijk ook, want Gert van Veen is naast een zeer productief schrijver ook filmmaker en Real Live-Game ontwikkelaar. Als geen ander weet hij dankzij zijn filmische schrijfstijl de grens tussen realiteit en fictie te doen vervagen en mensen mee te nemen in zijn verhalen alsof ze er zelf bij zijn. Ook de in het verhaal voorkomende journalist van RTV-Utrecht geeft het verhaal een extra Utrechts tintje.

Tegelijkertijd met het verschijnen van het boek wordt ook 'Bureau Utrecht' gelanceerd, een op het verhaal gebaseerde Real Live-Game. Een uitdagend spel met acteurs, waarbij de spelers in de voetstappen treden van politie-inspecteur Harrie van der Voort en daadwerkelijk op bezoek gaan bij de in het boek beschreven geloofsgemeenschap om de zaak van 'de profeet van Utrecht' op te lossen. Een unieke cross-over waarbij feit en fictie helemaal door elkaar heen gaan lopen.

De geboren Utrechter Gert van Veen treedt zondag 12 februari uit de luwte waarin hij gewoonlijk werkt, ter introductie van zowel dit boek als de game. Vanaf 13.30 uur geeft hij een inkijkje in zijn werk en het tot stand komen van de 25 boeken, 14 Real Live-Games, 7 speelfilms, de toneelstukken en Utrechtse verhalen over onder meer Halloween, Valentijnsdag, de vlogs met de 19e -eeuwse huishoudster Sophie en vele producties meer.

En dat allemaal in de laatste zes jaar! Een lezing over zijn werk, inspiratie, passie, films, met aandacht voor zijn fictiewerk, maar ook zijn non-fictiewerk, want hij was tevens meer dan 30 jaar actief als trainer en psychosociaal therapeut en counselor. Een unieke kans om in gesprek te gaan met deze creatieve duizendpoot!

De toegang is gratis. Aanvang van de lezing is 13.30 uur.

Je kunt reserveren kan door te bellen naar 06-45355966 / 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl