UTRECHT - Decathlon Utrecht en Sportspullenbank Stichtse Vecht slaan binnenkort hun handen ineen: op zaterdag 10 en zondag 11 december is het mogelijk voor Decathlon klanten om hun oude sportspullen een tweede leven te geven. Oude sportspullen kunnen worden ingeleverd bij de stand van Sportspullenbank, in ruil voor een Decathlon cadeaubon ter waarde van 5 euro.

JE OUDE SPORTSPULLEN IN RUIL VOOR EEN CADEAUBON

Veel Nederlandse sporters hebben sportartikelen in huis liggen die niet meer gebruikt worden, bijvoorbeeld een hockeystick, stepje, voetbal of sportkleding. Op zaterdag 10 (Decathlon Vredenburg) en zondag 11 december (Decathlon The Wall) zal de Sportspullenbank met een stand in de vestigingen aanwezig zijn om donaties aan te nemen. Als bedankje voor de donatie ontvangen alle klanten die iets inleveren een Decathlon cadeaubon ter waarde van 5 euro. Ook klanten die geen oude sportartikelen hebben om te doneren, kunnen hun steentje bijdragen. Op 10 en 11 December is er namelijk ook de mogelijkheid om een cadeaubon voor Sportspullenbank Stichtse Vecht aan te schaffen. Zij kunnen deze vervolgens gebruiken om zelf de benodigde sportartikelen aan te schaffen.

SPORT TOEGANKELIJK MAKEN VOOR IEDEREEN
Decathlon heeft als doel: het plezier en de voordelen van sport toegankelijk maken voor iedereen, op een duurzame manier. Nog te vaak belanden bruikbare sportspullen bij het afval, terwijl deze prima nog een keer gebruikt kunnen worden. Tegelijkertijd zijn er in Utrecht en omgeving helaas nog steeds gezinnen waarbij de financiële middelen beperkt zijn, die deze spullen goed kunnen gebruiken. Daarom besloot Decathlon Utrecht begin dit jaar de handen ineen te slaan met Sportspullenbank Stichtse Vecht. Deze stichting fungeert als een soort voedselbank voor sportspullen.

Naast dat de winkels op Vredenburg en in The Wall dienen als officieel inzamelpunt voor gebruikte sportspullen van inwoners uit de omgeving, doneert Decathlon ook op regelmatige basis zelf sportartikelen die niet meer geschikt zijn voor verkoop, maar nog wel in goede staat voor gebruik zijn.

BUYBACK BIJ DECATHLON
Sinds 21 november jl. is het in 20 Decathlon winkels mogelijk voor klanten om hun oude sportspullen in te leveren, gebruikt of ongebruikt. Met deze inruilservice kunnen Decathlon klanten hun sportspullen omruilen voor een Decathlon cadeaubon. Deze cadeaubon bevat een door Decathlon bepaalde waarde, op basis van diverse factoren. De ingeruilde producten worden vervolgens verkocht als Tweede Kans-product, inclusief 1 jaar garantie. Het doel hierbij is om zoveel mogelijk sportproducten te hergebruiken, om zo de levensduur te verlengen en daarmee Decathlon’s impact op het milieu te verminderen. Meer information over BuyBack vind je op decathlon.nl/buyback.

Klanten waarvan de producten niet voldoen aan de BuyBack criteria, of klanten die de opbrengst van het product liever aan een ander willen besteden, kunnen dus bij Decathlon Vredenburg en Decathlon The Wall hun oude sportproducten doneren.