UTRECHT - Vanochtend is in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Máxima de Werkbezoekdag geopend. Het landelijke event waarbij ruim 1000 netwerkgesprekken plaatsvinden tussen professionals en werkzoekenden om in gesprek te gaan over het werken in een bepaalde functie of branche. Voor de grote groep werkzoekenden de ideale gelegenheid nieuwe kansen en sectoren te ontdekken in deze roerige arbeidsmarkt. Tijdens de opening en kick-off met professor Ton Wilthagen en presentatiecoach Otto Wijnen benadrukte Koningin Máxima het belang van verbinden en netwerken wat centraal staat bij de Werkbezoekdag. Aansluitend luisterde de Koningin mee met enkele netwerkgesprekken. De eerste gesprekken zijn positief ontvangen.

Zo ging Ab Manting van Stichting Ros in gesprek met drie werkzoekenden over zijn rol als consulent ontwikkelingsactivering. Manting: “Bijzonder om werkzoekenden met zoveel interesse voor mijn rol meer te vertellen en inzicht te geven in mijn vak. Daar word je zelf ook enthousiast van!”. Voor werkzoekende Cassandra Cisilia was het gesprek gelaagd: “De functie consulent en ontwikkeling past goed bij mijn wensen, ook mijn kwaliteiten sluiten hier goed bij aan. Het gesprek met Ad heeft mij zeker verder geholpen om volgende stappen te zetten, ik vond het erg waardevol!”.

Nieuwe sectoren en kansen ontdekken
De gehele dag gaan professionals uit uiteenlopende sectoren in het hele land, van financiële dienstverlening tot zorg en van onderwijs tot ICT, online of op locatie in gesprek met werkzoekenden. Pieter Vermeer, projectleider van de Werkbezoekdag en oprichter van JobOn: “Er heerst momenteel grote onzekerheid op de arbeidsmarkt en banen in bepaalde sectoren wordt de das om gedaan. Voor werkzoekenden is het nu geen makkelijke tijd, want waar liggen nu de kansen? Met de Werkbezoekdag bieden we hen perspectief en stimuleren we om vandaag juist in gesprek te gaan met iemand uit een heel andere sector. Natuurlijk zijn we zeer vereerd dat ook Koningin Máxima aanwezig was.”

Kracht van sociale netwerken
Het is dit jaar de 7e editie van de Werkbezoekdag. De dag is in 2013 opgezet door hoogleraar Ton Wilthagen van de Tilburg University met als doel om werkzoekenden een bredere kijk te geven op arbeidsmogelijkheden. Sindsdien heeft JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, het initiatief opgepakt. Vermeer: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd. De werkbezoekdag sluit hier dus perfect bij aan!”

Over JobOn

JobOn organiseert naast de werkbezoekdag netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. www.jobon.nl.