UTRECHT - Het oplossen van de moord op de Utrechtse Tribuun Novius Flavia is de opdracht voor de spelers van de nieuwste Real Live-Game in de Salon van Weleer in Utrecht die op 1 januari in première gaat.

Het jaar 70 A.D., Utrecht ligt aan een doorwaadbare plaats in de Rijn, de natuurlijke grens van het Romeinse Rijk. Dat strekt zich uit van de Britse eilanden tot aan de Zwarte Zee. Eén aaneengesloten architectonische structuur die de ‘Limes’ wordt genoemd. Op het huidige Domplein ligt een versterkte Romeinse legerplaats. De soldaten, niet allemaal Romeinen, maar ook in Romeinse dienst getreden Batavieren, moeten de grens verdedigen tegen de Friezen, een wild volk dat niet te onderwerpen is.

Niet dat er veel te doen is, wat dat betreft, in het jaar 70. Het is een wat saai bestaan, waarvan sommigen gebruik maken om een extraatje te verdienen in de handel. Vooral spullen waarin het leger niet voorziet, maar die het leven net wat aangenamer maken. Tribuun Novius Flavia is zo iemand. Hij heeft tenslotte een vrouw, een maîtresse, kinderen, schoonfamilie en een aantal slaven te onderhouden. Dat gaat lang goed, tot hij op een kwade morgen dood gevonden wordt in zijn tent, badend in het bloed. Wat is er gebeurd? Is hij vermoord? Is het zelfmoord? Of een ongeluk?

In het Real Live-Game ‘Traiectum’ moet een gezelschap van 4 tot 10 personen erachter zien te komen door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Daar hebben zij 100 minuten de tijd voor. Een uitdaging die alleen de scherpste geesten kunnen volbrengen. Ben jij dat? Met je vrienden, collega’s of familieleden?

Kom dan naar de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder en probeer het raadsel op te lossen. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966, of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636. Koffie en thee zijn inbegrepen. Bezoekers die voor 1 januari boeken krijgen 10% korting op de toegangsprijs. Meer weten? Ga naar de website: https://real-live-games.nl/traiectum/hetspel.html. Alleen geschikt voor 16 jaar en ouder.