UTRECHT - ‘Gelukkige kinderen leren meer’ is het motto van de montessorischool Arcade. ‘We willen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen in een omgeving waarin ze de vrijheid hebben om zich te bewegen, hun talent te ontdekken en waar ze, naast de gebruikelijke lesstof, veel ervaring opdoen met en in de natuur.’

De school viert dit jaar haar 20 jarig bestaan in een prachtig gerenoveerd gebouw. Vrijdagmiddag 1 september opent Arcade haar deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen in deze vernieuwende montessorischool.

Het gebouw heeft lichte lokalen en veel open ruimtes en hoekjes waar kinderen kunnen spelen en werken. Op het dakterras vind je een moestuin en kippen. ‘Kinderen leren in de moestuin niet alleen hoe alles in verbinding met elkaar staat om bijvoorbeeld voedsel te laten groeien, maar ook om zorg te dragen voor de natuur en daarvoor verantwoordelijkheid en zorgzaamheid te nemen. Bovendien werkt het heel rustgevend om in een tuin en met dieren te werken. Daar wordt je toch gelukkig van?’ zegt Anita Nijland (directeur op de montessorischool Arcade.) met een grote glimlach op haar gezicht.

Florinda (adjunct directeur): ‘We kijken ernaar uit iedereen de school te laten zien. Om 15 uur bent u van harte welkom om onze mooie school te komen bewonderen en te toosten op ons twintigjarig bestaan’ Adres: Pauwoogvlinder 12, Utrecht (Leidsche Rijn)